Schöffer Katalin - Fejlesztőpedagógus

2020.03.29 13:20
„Keresem minden gyermek sajátos titkát, és azt kérdezem, hogyan segíthetném abban, 
hogy önmaga lehessen.” - Janus Korczak
 
Schöffer Katalin fejlesztőpedagógus vagyok. Első diplomám megszerzése óta folyamatosan képzem magam. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán szereztem másoddiplomám, Fejlesztőpedagógus szakirányon. Végzettségem megszerzése után különböző ráépülő képzéseken vettem részt.
 A Sindelar-Zsoldos Program 1., mely a tanulási zavart okozó részképesség-gyengeségek felismerésére és terápiájára emel hangsúlyt  óvodáskorban és iskolát kezdő gyermekeknél. Ha a „tanulni” szót halljuk, elsősorban az iskolára gondolunk. A tanulás azonban már sokkal korábban, a születés pillanatával kezdődik meg. Érezni, mozogni, nézni, hallani – ez mind a tanulás eredménye. Egész életünk során nem tanulunk annyit olyan rövid idő alatt, mind születésünktől az iskolakezdésig tartó időszakban és ez a tudás több, mint pl: egy szakma megtanulásával járó ismeret. Az első évek ideje alatti tanulás minden további elsajátítás alapját jelenti. Éppígy az óvodai nevelés! A korai fejlesztés is azt a célt szolgálja, hogy megteremtse az iskolai tanulás előfeltételeit a szükséges képességek kialakításával és megerősítésével.
Fontosnak tartottam elvégezni Dr.Gósy Mária által vezetett GMP-diagnosztikát, melyet a gyermekek beszédészlelési és beszédmegértési folyamatainak vizsgálatára fejlesztette ki. Napjainkban az ösztönös fejlesztés nagyon sok gyermek esetében már nem elegendő, ez azt jelenti, hogy célzottan egy jól összeállított nyelvi anyag segítségével fejlesztjük, foglalkozunk a gyermekekkel.
A fent említett két képzés megszerzése után végeztem el az Alapozó terápiát, mely egy komplex mozgásfejlesztésen alapuló idegrendszer fejlesztő terápia. A csecsemő és kisgyermekkori mozgásokra épít, olyan gyakorlatsorok felépítésével, ahol rendkívül fontos, hogy kiépüljenek azok az idegi kapcsolatok, amik szükségesek majd az íráshoz, olvasáshoz és számoláshoz egyaránt.
Amennyiben bármilyen kérdés merülne fel, szívesen állok rendelkezésre az alábbi e-mail címen: schöffer.katalin@gmail.com